***       Водещите вечерни новини       на 21 март 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 21 март 
Коментари Харесай

Водещите новини! Столтенберг: Русия е най-голямата заплаха за световната сигурност. КЗК: Ръстът на цените е необосновано висок


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 21 март   

 

„ … опит на президента Румен Радев да неглижира решенията на Народното събрание. И дружно със своето служебно държавно управление да заема позиции и да подхваща решения, които опонират на ползите на България и заплашват сигурността ѝ, отделяйки я от съдружниците ѝ в Европейски Съюз и НАТО “.

„ Не е израз на “суверенно решение ” на България, както твърди президентът, България да не взе участие в самодейността на Европейската организация по защита за доставка на муниции за Украйна.

Висшият орган на държавната власт е Народното събрание и неговите решения са наложителни за всички институции. C решението си за даване на военно- техническа помощ на Украйна предходната година 48-ото Народно заседание задължи държавното управление „ да продължи да подхваща всички дейности за оказване на следваща военна и военно-техническа поддръжка за Украйна “.

***

„ Скъпи български другари, знам, че ви предстоят избори и в случай че желаете партия, която застава зад демократичните полезности, свободата на жителите и човешките права, гласувайте за „ Продължаваме промяната – Демократична България “, приканва Кая Калас.

***

„ … по какъв начин се не помнят такива красиви мемоари? Не може току по този начин да се обръща палачинката, не може. 

Особено, в случай че си водач на съветски аероплан с подправени НАТОвски пагони и в никакъв случай не си имал друга фантазия с изключение на съветски деспот да те гали по главата пред строя “.

***

" Путин искаше по-малко НАТО, само че получи повече НАТО ", сподели Столтенберг по време на представянето на годишния отчет на алианса, съобщи Ройтерс. Той означи, че границата на Алианса с Русия ще се удвои, когато Финландия и Швеция се причислят към НАТО.

***

***

Това е първият непрекъснат гарнизон на американската войска в Полша, показват Франс прес и ТАСС. 

В момента на територията на страната от някогашния социалистически блок са ситуирани повече от 10 000 американски военнослужещи. 

Те са част от районна група за поддръжка в Полша. Сега тя се модернизира, с цел да се образува Първи гарнизон на американската войска на Източния фланг на НАТО.

***

„ В образователния отдел ми споделиха: Първо подпиши повиквателната си заповед и по-късно ще си получиш документа. До секретарката седеше боен с офицерско звание, най-вероятно чиновник от локалното военно окръжие “.

***

" Ние изпратихме явен сигнал към окупаторите – Крайно време е напуснете Крим! ", това съобщи украинското военно министерство, написа вестник " Украинская истина ".

***

Ръстът при цените на храните е голословно висок. Това е заключението на Комисията за защита на конкуренцията след относителен разбор на разноските на всички участници във веригата на доставки, заяви Българска национална телевизия.

***

***

Симулатор на интернет страницата на ЦИК демонстрира по какъв начин се гласоподава посредством машина. Той е наличен за всички жители, които желаят да упражнят машинното гласоподаване, с цел да са готови за изборите. 

***

Държавните институции са сезирани от кмета Пенчо Милков незабавно след изгубването на възрастен мъж със подозрения за старческа деменция.

При визитата на Милков в частния приют са открити неприятна хигиена и санитарно-битови условия, незадоволително личен състав за обгрижване на настанените и оказване на съответна здравна помощ, както и липса на изискуемата документи за тях.

***

Министерството на здравеопазването набира претенденти за включване в обучителен курс „ Оказване на незабавна здравна помощ по въздух “, това оповестиха от ведомството.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР